
Tranebærkompot er et friskt/syrligt modspil til fede retter som andelår,
andebryst eller flæskesteg. Den passer også godt til risalamande. Kompotten bliver ikke så bitter som ved kogning.
Fint sammen med bagte æbler.
8 personer som tilbehør
- 200 g tranebær
- 150 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)
- Kom bær og sukker i en pose og
vakuumer ved maksimalt vakuum. - Tilbered 85°/1:00
- Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen).
- Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).
![]() | Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020. Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes. |