Tranebærkompot 85°/1:00

Tranebærkompot er et friskt/syrligt modspil til fede retter som andelår,
andebryst eller flæskesteg. Den passer også godt til risalamande. Kompotten bliver ikke så bitter som ved kogning.

Fint sammen med bagte æbler.

8 personer som tilbehør

  • 200 g tranebær
  • 150 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)
  1. Kom bær og sukker i en pose og
    vakuumer ved maksimalt vakuum.
  2. Tilbered 85°/1:00
  3. Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen).
  4. Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.