Vakuumposer: Hvad skal man se efter?

Der findes tre forskellige typer poser

Lynlåsposer

Lynlåsposer er simple poser, der kan lukkes og åbnes med en lille plastic”lynlås” i den ene ende. De koster 1-3 kroner stykket, afhængig af størrelse og kvalitet.

Poser der er mærket til sous vide-brug skal man kunne regne med er beregnet til madvarer og kunne tåle opvarmning.

Men lynlåsposer er ikke altid beregnet til sous vide-brug (men f.eks. som fryseposer eller madpakke-poser), og derfor skal man kontrollere at poserne er mærkede til fødevarer (glas-gaffel-symbolet) og til de varmegrader man vil bruge dem til.

Der findes poser (som regel af silikone) der kan genbruges efter grundig rengøring. Poserne er endnu ret dyre, de er sjældent ret store og er som regel lidt stive i det, så det kan være svært at tømme dem for luft – men de formindsker problemet med plasticaffald.

Rillede poser

Poserne til en vakuumsuger skal være af en særlig type, der er riflede på indersiden, så luften kan suges ud. De fås i mange størrelser og koster omkring 1-2 kroner afhængig af størrelse og kvalitet.

Fås også i ruller, så man selv kan bestemme længden.

Glatte poser

Glatte poser kan kun bruges til en kammervakuum-maskine (ikke til en vakuumsuger). Poserne til kammervakuum er billigere, da de ikke skal have særlige rifler indeni og desuden fremstilles i store mængder til professionelle. De koster typisk det halve af poser til vakuumsugere.

Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *