Vandmelon med yuzu og salt (kammervakuum)

Denne opskrift kræver en kammervakuummaskine for at tilberede melonen med den hårde vakuumering, der trækker yuzu-saften ind i melonkødet, og gør melonkødet mørkt og fast. Yuzu er en japansk/kinesisk citrusfrugt, der både har en dyb sødme og en syrlig bitterhed.

Man kan finde yuzu hos asiatiske købmænd, eller man kan bruge dobbelt mængde lime eller citron selvom det ikke er helt det samme.

4 personer (snack)

  • 350 g vandmelon (ca. 500 g med skal) i 2 cm skiver (skallen skal være på)
  • 20 g yuzu-saft
  • 3 g flagesalt
  1. Fordel (dryp eller pensl) yuzu-saften på melonskiverne
  2. Pak melonskiverne i ét lag i en eller flere poser.
  3. Vakuumer ved maksimalt tryk og læg på køl i mindst 1 time. Melonen kan gemmes i uåbnet pose i flere dage.
  4. Skær hver skive ud i 6-8 lagkagestykker (eller skær skallen af melonskiverne, og del kødet i 2×2 cm tern).
  5. Anret og drys med flagesalt.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *