Dansk Farmaceutisk Forening

Dansk Farmaceutisk Forening havde i slutningen af marts 2017 inviteret mig til at fortælle om sous vide, i teori og praksis.

Indlægget blev krydret med nogle smagsprøver – først en kammusling på lidt spinat, et stykke flæskesteg med rødbede og et par asparges.

Midt i indlægget kom tre forskellige tilberedninger af laks, og en deltager sagde “De er alle gode, men meget forskellige”.

Der var en del snak om plastic og de egenskaber der skal være på plads, før man kan bruge plasticposer til sous vide. Nogle af deltagerne havde særdeles meget ekspertviden om dette, så det var meget lærerigt.

Før kaffen var der pære med vaniljecreme og en lille klat kvædemarmelade (90° i 12 timer med 75% sukker og 20% citron i tynde skiver).

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

2 Comments Add yours

 1. Hanne Grant Nielsen says:

  Jeg er i København fra 3 feb til 15 feb., bor i Italien. Jeg ville meget gerne have et kursus sousvide ☺️ Vil du venligst orienterer mig. På forhånd tak Hanne

  1. Karsten says:

   Hej Hanne
   Tak for din henvendelse. Jeg holder en del kurser hos Meyers Madhus men desværre ikke lige netop i den periode (det nærmeste er den 21. februar).
   Jeg kan godt lave ekstra kurser, men så skal der være mindst 8-10 deltagere.
   Sig til hvis du har specifikke sous vide-spørgsmål jeg kan hjælpe med!
   Mange hilsner
   Karsten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *