1.500 smagsprøver på sous vide

Lørdag den 29. maj havde Farum Bytorv 40 års jubilæum og jeg var inviteret af Slagter Jesper til at stå foran butikken og uddele smagsprøver på sous vide-tilberedt kød: Svinekæber (74°/12:00), cuvette fra ungdyr (56°/7:00) og kyllingebryst (60°/1:30).

Det blev til mere end 1.500 smagsprøver på de 6 timer, og de allerfleste syntes at især konsistensen (mørhed og saftighed) var bedre end ved traditionelle tilberedninger. Slagter Jesper tilbyder at vakuumere og evt. pakke lidt krydderurter med i posen, når man køber kød – så hvis man har sous vide-udstyr, er det en nem måde at få den del ordnet.

Hvis man IKKE har sous vide-udstyr endnu, har slagteren også sous vide-tilberedte madvarer liggende, så man hjemme bare skal brune kødet (hvis det er en steg, skal den dog først lunes i varmt hanevand en halv times tid, så kødet bliver varmt).

Det var en lang dag uden pauser, men sjovt at se de mange positive reaktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *