Sous vide-seminar hos Landbrug og Fødevarer

Onsdag den 26. april 2017 deltog ca. 60 mennesker fra forskning, industri og det offentlige (plus det løse som mig selv) i seminaret “Culinary meat through value-adding technology”. Dagen var især fokuseret på industrien.

Thermix fremstiller (store) systemer til industriel sous vide-produceret mad, og deres største system har en kapacitet på 8 ton i timen!

Firmaet Sealed Air laver plasticposer (bl.a. Cryovac) og sagde f.eks. at krympeposer (“shrink bags”) virker som en ekstra “hud” på emnet, så det ikke mister så megen saft ift. andre sous vide-poser. Interessant (men lidt mærkeligt), det må prøves snart!

Miljø- og fødevareministeriet havde interessant gennemgang af fødevaresikkerhed, og henviste til Teknologisk Instituts anbefalinger af holdetid (dvs. fortsat tilberedning efter kernetemperaturen er nået) for fjerkræ, svine- og oksekød for at opnå en sikker tilberedning:

(fra PDF’en Sikker tilberedning af svine- og oksekød).

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *