Kyllingebryst bliver dejlig saftigt i sous vide, og aspargesene bliver møre og smagsrige med et sprødt bid. De traditionelle champignon er erstattet af dobbelt mængde grønne asparges, og sammen med skyren i dressingen gør det salaten lettere og friskere.
6 personer (forret eller frokostret)
- 200 g sous vide-tilberedt kyllingebryst
- 300 g sous vide-tilberedte grønne asparges (af 400 g) – brug ærter udenfor aspargessæsonen
- 10 g smør
- Dressing
- 80 g mayonnaise
- 80 g skyr 0,1 %
- 10 g (½ spsk) dijonsennep
- 1 forårsløg i ultratynde ringe
- Skal af ½ citron
- Saft af ¼ citron
- 50 g purløg i 2 mm ringe
- Evt. 100 g bacon, ristet sprødt, eller kyllingeskind (side 207)
- Salt kødet – eller spræng det let i 1,5 % salt/sukkerlage i 12 timer (side 394).
- Pak kødet, så posen presses godt sammen.
- Pak asparges i en anden pose med smør og lidt salt ved maksimalt tryk.
- Tilbered 60°/1:00 for både kyllingebryst og asparges.
- Afkøl de færdige poser i koldt vand 5-10 min.
- Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt, peber og evt. mere citron.
- Skær kyllingebryst i 1-2 cm stykker og vend i dressingen.
- Skær de øverste 5-6 cm af aspargesene af og læg til side. Skær resten i 1 cm skiver og bland i salaten.
- Smag til med salt og peber.
- Bland halvdelen af purløget i salaten.
- Anret salaten med aspargeshoveder, evt. bacon og resten af purløget øverst.
- Server med godt brød, gerne ristet rugbrød.
ANDRE SERVERINGSFORSLAG
- Som burger i en bolle
- Med en stor grøn salat (evt. blandet i)
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.
Hej Karsten. Tak for et meget flot arbejde, og for at dele det med os andre! Du skriver kyllingebrystet skal sprænges let, men skriver 1,5 % lage som er mellem. Ifølge dit skema er en let sprængning på 1,0 %? Er det er tsatefejl, eller vil du give rystet lidt mere smag i denne opskrift?
Mvh Casper
Hej Casper. Tak for rosen!
DU kan bruge både 1,5 og 1,0% lage, alt efter hvor salt du kan lide resultatet. Mange hilsner Karsten