Jomfruhummer 54°/0:20 med peberfrugtpure

Jomfruhummer med peberfrugtpure, stegte grønne tomater, julesalat er en ret, hvor enkle elementer komplementerer den rene søde jomfruhummersmag uden at overdøve. Perfekt til en gang tapas eller som forret til et middagsselskab. Kan nydes med en fyldig fed hvidvin.

4 personer (forret)

Opskrift: Mikkel Thomsen, Miele Aktiv køkken (se Mikkel anrette en tallerken trin-for-trin her)

  • 12 jomfruhummere
  • 2 røde peberfrugter
  • 25 g olivenolie
  • 8 yderste blade af et julesalathovede
  • 2-3 grønne tomater (evt. meget faste røde, hvis de grønne ikke kan skaffes)
  • Vinaigrette
    • 30 g olivenolie
    • 10 g balsamicoeddike
    • 10 g honning
  • Bladene af 2-3 kviste citrontimian
  1. Pil kødet ud af jomfruhummerhalerne og fjern tarmen der sidder i ryggen. Salt evt. halerne for at gøre dem mere faste.
    Gem skaller og hoveder til en evt. bisque til en anden dag.
  2. Pak halerne i en vakuumpose og forsegl. Læg posen i dampovnen ved 54 grader i 20 minutter (halerne kan også tilberedes uden pose i en dampovn).
  3. Mens jomfruhummeren tilberedes: Grill peberfrugterne hele på en grillpande, med en brænder eller over direkte varme på en almindelig grill indtil de er grillet godt igennem og branket på ydersiden
  4. Del peberfrugterne, fjern kernerne og skær kødet i grove stykker.
  5. Blend med 25 g olivenolie, salt og peber.
  6. Skær tomaterne i 1,5 cm skiver og steg dem ved mellem-høj varme indtil de får en flot gylden stegeskorpe (3-4 min i alt).
  7. Balsamico, honning, salt, peber og olivenolie piskes sammen til en vinaigrette.

Anret pureen med fri hånd på tallerkenen og læg de forskellige varme elementer jævnt fordelt ovenpå. Pynt af med salaten og citrontimian og fordel til sidst vinaigretten på hele tallerkenen (få evt. inspiration fra Mikkels anretning på billederne her)

Passer godt til

Sauce
Velouté-sauce
Tomatsauce

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *