Sandkage 90°/3:00

Sandkage der er bagt ved kun 90° bliver meget saftig og fuld af smag med et friskt strejf fra citronskallen. Server evt. vaniljecreme til.

8 personer (1.000 g)

  • 125 g smør, blødt
  • 125 g sukker
  • 120 (2 stk.) æg
  • 200 g hvedemel
  • 15 g citronskal, fintrevet
  • 3 (1 tsk) bagepulver
  • 1 g salt
  • 150 g mælk
  • Evt. smagsgivere
    • 100 g rosiner + 3 g krydderier som kanel, ingefær, allehånde og nelliker, eller
    • 110 g mørk chokolade i små stykker.
  • Pynt: 10 g flormelis
  1. Rør smør og sukker sammen, rør æggene i.
  2. Bland melet med bagepulver, salt og evt. krydderier
  3. Bland alle dele og rør det godt sammen.
  4. Hæld i en 1-liters form (eller portionsforme) og luk til, evt. med køkkenfilm og elastik om kanten.
  5. Tilbered 90°/3:00 nedsænket i vandet, så åbningen er lidt over vandfladen. Stil evt. på en forhøjning og læg noget tungt over.
  6. Køl af i en halv time, hvis den skal serveres lun, eller køl helt af, hvis den skal serveres ved stuetemperatur senere.
  7. Sæt kagen på et fad og sigt flormelis over som pynt.

Godt med koldbrygget kaffe til!

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *