Sous vide-apps med opskrifter og fjernstyring

Sous vide-apps kan fokusere på

Nogle apps indeholder begge elementer.

Apps med tid/temperaturer

Sous vide opskrift-apps indeholder større eller mindre samlinger af tider og temperaturer. Nogle gange er det simple opslag uden beskrivelse af forudsætninger som tykkelse og uden beskrivelse af resultatet. I de lidt bedre kan man angive en tykkelse for en madvare og dermed få en mere retvisende tid. De færreste har dog beskrivelser og/eller fotos af det resultat man kan forvente, og derfor kan det være svært at bedømme om man kan bruge en sådan opskrift.

Apps der giver mulighed for at opgive tykkelse er f.eks.

Fjernstyring af sous vide-apparater (stav)

Fjernstyring findes for en del sous vide-stave, og leveres altid (?) sammen med en bestemt stav. Nogle er vældig primitive, og kan næsten kun det samme som manuel betjening af staven, mens andre har avancerede funktioner som fjernstyring (også ude i verden), opskrifter mm. App’en til Anovas stave er stadig den førende (se tests af stave for skærmbilleder og omtaler af de tilhørende apps).

Fjernstyring kræver kommunikation med staven, og den fungerer typisk enten via bluetooth eller wifi.

Bluetooth fungerer indenfor få meters (synlig) afstand, og er til gengæld simpel og ret driftsikker.

WiFi kan have mange flere avancerede funktioner (som fjernbetjening via internettet over lange afstande), men er til gengæld sværere at indstille og få til at virke pålideligt. Se artiklen om WiFi og sous vide-udstyr.

WiFi-kommunikation sker på de lidt specielle trådløse 2,4 GHz-net, som kræver lidt teknisk indsigt at fejlsøge, hvis det ikke lige virker umiddelbart. Se artiklen om WiFi og sous vide-udstyr.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *