Spidskålssalat med æbler og bacon 65°/0:30

Spidskålen har stadig bid og struktur, men er ikke rå, og det passer godt til den friske syre og sødmen i æblerne. De ristede nødder (eller bacon) giver umami og knas, og det hele bindes sammen af honningens sødme og den let bitre syre i citronskallen.

4 personer (tilbehør eller forret)

  • 1 spidskål delt i kvarte, de yderste blade fjernet
  • 150 g spiseæble i 2-3 cm tern
  • 80 g hasselnødder (eller bacon) i små tern, ristet let
  • 10 g honning
  • 15 g æbleeddike
  • 10 g citronskal
  1. Klargør ingredienserne.
  2. Fordel de kvarte spidskål i poser, så de kan ligge i eet lag.
  3. Vakuumer ved mellem vakuum.
  4. Tilbered spidskålen efter smag (her er brugt 65°/0:30, flere tider/temperaturer side 296).
  5. Skær de kvarte kål i 3-4 cm stykker.
  6. Pisk honning, citronskal og eddike sammen med lidt olie og smag til.
  7. Bland de tørre dele og hæld dressingen over.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *