Pasta med sous vide-tilberedte svampe 85°/0:15

Svampe bliver tilberedt og får et sprødt bid på denne måde. Smagen udvikles og står rent og tydeligt. Man kan bruge almindelige champignon, men der er mere smag i de fleste andre svampe og de kan alle bruges. Man kan tilføje lidt tørrede svampe for at få en ekstra stor svampesmag.

Efter tilberedning koges saften ind på en stor pande og pastaen vendes i. Der er så meget umami i retten, at man ikke behøver kød til, men kyllingebryst er godt hvis man vil.

4 personer (hovedret)

  1. Tilbered svampene. Dette kan gøres flere dage før men så skal svampene blot lægges på køl efter tilberedning (man skal ikke koge ind eller tilsætte skalotteløg).
  2. Sæt pastaen over.
  3. Hæld svampeposens indhold en stor gryde eller pande og kog ind ved høj varme til halvdelen af væden er fordampet (ca. 5 minutter).
  4. Vend den knapt færdige pasta i og bland godt. Varm i 1 minut og server straks.
  5. Pynt evt. med lidt hakket persille eller timiankviste.

Cook-chill: Forbered i forvejen?

Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
  2. 1/2 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

SERVERINGSFORSLAG

  • Kyllingebryst eller kyllinglår

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.