Sous vide-kursus i Meyers Madhus – premieren!

Første kursus i Meyers Madhus på Nørrebro i København med masser af forberedelse, både af mad og materialer. Og lidt nervøsitet. Især da videokanonen ikke ville virke, så virkede igen, stod af nu og da, og til sidst måtte udskiftes med en anden. Men det lykkedes alligevel, ikke mindst på grund af de 18 oplagte og positive kursister.

Vi tilberedte tre forskellige udgaver af en ribeye-bøf, bl.a. ved 70° – og det var synd. Den var lidt tør og ret grå – 65° ville have været meget bedre, hvis man kan lide en “well done” bøf. Hvis den skal være rød, skal vi noget ned under 60°.

Både laks og ribeye lavede vi i tre versioner (tre forskellige temperaturer), og bortset fra ribeyebøffen ved 70° var de alle gode – men meget forskellige. Og det er jo det, der er en af de store fordele ved sous vide: Man kan få maden, som man vil have den. Hvert hold skrev en post-it med tilberedningstid og -temperatur og satte på fadet – så kunne vi alle se hvad vi spiste.

Som afslutning smagte vi på de mange forskellige tilberedninger, og der blev spurgt på kryds og tværs efter de ting, man endnu ikke havde smagt. “Ræk mig lige fadet med 40°-laksen, hvis der er mere tilbage!”.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *