Grønt bundside

Alle opskrifter stammer fra bogen “Sous vide 2.0”. Her findes disse opskrifter der kan bruges til grøntsager:

Sous vide 2.0
  • Agurkesalat
  • Asparges, hvide
  • Blomkålssupe/puré
  • Coleslaw
  • Forårsløg
  • Græskar
  • Kantarelstuvning
  • Kartoffelsalat med agurk og ærter
  • Kartofler, fløde-
  • Kartofler, krydder-
  • Kartofler, nye med dild og ærter
  • Kartoffelmos
  • Kål
  • Løg: Syltede perleløg/skalotteløg
  • Løgkompot med balsamico
  • Ramsløgsolie
  • Rodfrugtpuré
  • Rødbedestave
  • Rødbeder, syltede
  • Salat: Bulgursalat, Sofies
  • Salat: Couscous-salat med savoykål
  • Salat: Panzanella
  • Selleristave
  • Spidskålssalat med æbler og bacon
  • Spinat
  • Svampe, syltede
  • Tomatsalat

På side 334-339 i bogen “Sous vide 2.0” findes listen over 101 gennemprøvede sous vide tider og temperaturer for grønt. Det forventede resultat for hver tilberedning er beskrevet:

  • Artiskok-bund, hel 1
  • Asparges, grønne 1
  • Asparges, grønne 2
  • Asparges, grønne 3
  • Asparges, hvide 1
  • Asparges, hvide 2
  • Asparges, hvide 3
  • Aubergine, skiver 1
  • Aubergine, skiver 2
  • Aubergine, skiver 3
  • Beder, 2-cm skiver
  • Bladbede, blade
  • Bladbede, stængler
  • Bladselleri, skrællet
  • Blomkål, skiver
  • Blomkål, skiver eller buketter
  • Blomme, udstenet og halveret 1
  • Blomme, udstenet og halveret 2
  • Blomme, udstenet og halveret 3
  • Broccoli
  • Bønner, grønne
  • Daikon-radise, skrællet, skiver
  • Daikon-radise, skrællet, stykker
  • Fennikel, halveret
  • Forårsløg 1
  • Forårsløg 2
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 1
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 2
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 3
  • Græskar 1
  • Græskar 2
  • Græskar 3
  • Grønkål, uden grove ribber 1
  • Grønkål, uden grove ribber 2
  • Gulerod, stor 1
  • Gulerod, stor 2
  • Gulerod, stor 3
  • Hvidkål, 5 mm strimler
  • Hvidkål, 5 mm strimler eller 1/8 1
  • Hvidkål, 5 mm strimler eller 1/8 2
  • Hvidløg som confit, pillede
  • Hvidløgsfed, pillede
  • Jordskok
  • Julesalat, hel
  • Kantarel 1
  • Kantarel 2
  • Kartoffel, bage 1
  • Kartoffel, bage 2
  • Kartoffel, mellemstørrelse 1
  • Kartoffel, mellemstørrelse 2
  • Kartoffel, mellemstørrelse 3
  • Kartoffel, mindre
  • Kartoffel, nye danske
  • Kartoffel, pommes frites 13 mm
  • Kartoffelmos, kartofler til
  • Knoldselleri, 3-cm skiver
  • Knoldselleri, stykker
  • Kokosnød, stykker uden skal og skræl
  • Kålrabi/knudekål, skiver
  • Løg, gule. Pillede, halverede
  • Løg, gule/røde. Pillede og delt
  • Løg, røde. Pillede, halverede
  • Majroe
  • Majskolbe, hel 1
  • Majskolbe, hel 2
  • Majskolbe, hel 3
  • Okra
  • Pastinak, skrællet, stykker
  • Peberfrugt, 5 mm skiver
  • Perleløg. Hele, pillede 1
  • Perleløg. Hele, pillede 2
  • Persillerod
  • Porre 1
  • Porre 2
  • Porre 3
  • Portobello-svamp, skiver
  • Radiser
  • Radiser, runde
  • Ramsløg
  • Ratatouille
  • Rosenkål
  • Rødbeder
  • Rødbeder, skiver (som syltede)
  • Rødkål 1
  • Rødkål 2
  • Rødkål 3
  • Savoykål i kvarte 1
  • Savoykål i kvarte 2
  • Savoykål i kvarte 3
  • Skalotteløg, hele, pillede 1
  • Skalotteløg, hele, pillede 2
  • Skorzonerrod
  • Spidskål, i kvarte 1
  • Spidskål, i kvarte 2
  • Spidskål, i kvarte 3
  • Spinat
  • Squash (zucchini) i 2 cm skiver
  • Svampe og champignon, stykker
  • Tomat, cherry
  • Tomat, skiver
  • Yams/maniok/cassava skrællet, uden kerne
  • Ærter 1
  • Ærter 2
  • Ærter 3

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Daal (Dhal, Dal) 85°/2:00

Daal passer sig selv i sous vide. Den får fyldig smag og en konsistens hvor der stadig er lidt bid i grøntsager og linser. Hvis man vil have en mere cremet konsistens og mindre bid i linserne, kan man forlænge med en halv til en hel time, eller koge retten ind i 5-10 min i…

Risotto 85°/2:00

Risotto tager tid, hvis man vil have en cremet konsistens, men det er nemt med sous vide, fordi man blander ingredienserne i en pose og tilbereder dem så risene kan suge væden. Der er ikke noget, der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. Man kan tilberede i to store glas, eller i…

Havregrød 60°/8:00

Havregrød tager tid, hvis man vil have en cremet konsistens, men det er nemt med sous vide, fordi man blander ingredienserne i et glas og tilbereder dem så grynene kan suge væden. Der er ikke noget, der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. Grøden kan tilberedes natten over (en time fra eller…

Pasta med sous vide-tilberedte svampe 85°/0:15

Svampe bliver tilberedt og får et sprødt bid på denne måde. Smagen udvikles og står rent og tydeligt. Man kan bruge almindelige champignon, men der er mere smag i de fleste andre svampe og de kan alle bruges. Man kan tilføje lidt tørrede svampe for at få en ekstra stor svampesmag. Efter tilberedning koges saften…

Svampe 85°/0:15

Svampe bliver tilberedt og får et sprødt bid på denne måde. Smagen udvikles og står rent og tydeligt. Man kan bruge almindelige champignon, men der er mere smag i de fleste andre svampe og de kan alle bruges. Alle svampe skal have samme tid, dog skal kejserhatte have 100% længere og østershatte 30% længere tid,…