Grønt bundside

Alle opskrifter stammer fra bogen “Sous vide 2.0”. Her findes disse opskrifter der kan bruges til grøntsager:

Sous vide 2.0
  • Agurkesalat
  • Asparges, hvide
  • Blomkålssupe/puré
  • Coleslaw
  • Forårsløg
  • Græskar
  • Kantarelstuvning
  • Kartoffelsalat med agurk og ærter
  • Kartofler, fløde-
  • Kartofler, krydder-
  • Kartofler, nye med dild og ærter
  • Kartoffelmos
  • Kål
  • Løg: Syltede perleløg/skalotteløg
  • Løgkompot med balsamico
  • Ramsløgsolie
  • Rodfrugtpuré
  • Rødbedestave
  • Rødbeder, syltede
  • Salat: Bulgursalat, Sofies
  • Salat: Couscous-salat med savoykål
  • Salat: Panzanella
  • Selleristave
  • Spidskålssalat med æbler og bacon
  • Spinat
  • Svampe, syltede
  • Tomatsalat

På side 334-339 i bogen “Sous vide 2.0” findes listen over 101 gennemprøvede sous vide tider og temperaturer for grønt. Det forventede resultat for hver tilberedning er beskrevet:

  • Artiskok-bund, hel 1
  • Asparges, grønne 1
  • Asparges, grønne 2
  • Asparges, grønne 3
  • Asparges, hvide 1
  • Asparges, hvide 2
  • Asparges, hvide 3
  • Aubergine, skiver 1
  • Aubergine, skiver 2
  • Aubergine, skiver 3
  • Beder, 2-cm skiver
  • Bladbede, blade
  • Bladbede, stængler
  • Bladselleri, skrællet
  • Blomkål, skiver
  • Blomkål, skiver eller buketter
  • Blomme, udstenet og halveret 1
  • Blomme, udstenet og halveret 2
  • Blomme, udstenet og halveret 3
  • Broccoli
  • Bønner, grønne
  • Daikon-radise, skrællet, skiver
  • Daikon-radise, skrællet, stykker
  • Fennikel, halveret
  • Forårsløg 1
  • Forårsløg 2
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 1
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 2
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 3
  • Græskar 1
  • Græskar 2
  • Græskar 3
  • Grønkål, uden grove ribber 1
  • Grønkål, uden grove ribber 2
  • Gulerod, stor 1
  • Gulerod, stor 2
  • Gulerod, stor 3
  • Hvidkål, 5 mm strimler
  • Hvidkål, 5 mm strimler eller 1/8 1
  • Hvidkål, 5 mm strimler eller 1/8 2
  • Hvidløg som confit, pillede
  • Hvidløgsfed, pillede
  • Jordskok
  • Julesalat, hel
  • Kantarel 1
  • Kantarel 2
  • Kartoffel, bage 1
  • Kartoffel, bage 2
  • Kartoffel, mellemstørrelse 1
  • Kartoffel, mellemstørrelse 2
  • Kartoffel, mellemstørrelse 3
  • Kartoffel, mindre
  • Kartoffel, nye danske
  • Kartoffel, pommes frites 13 mm
  • Kartoffelmos, kartofler til
  • Knoldselleri, 3-cm skiver
  • Knoldselleri, stykker
  • Kokosnød, stykker uden skal og skræl
  • Kålrabi/knudekål, skiver
  • Løg, gule. Pillede, halverede
  • Løg, gule/røde. Pillede og delt
  • Løg, røde. Pillede, halverede
  • Majroe
  • Majskolbe, hel 1
  • Majskolbe, hel 2
  • Majskolbe, hel 3
  • Okra
  • Pastinak, skrællet, stykker
  • Peberfrugt, 5 mm skiver
  • Perleløg. Hele, pillede 1
  • Perleløg. Hele, pillede 2
  • Persillerod
  • Porre 1
  • Porre 2
  • Porre 3
  • Portobello-svamp, skiver
  • Radiser
  • Radiser, runde
  • Ramsløg
  • Ratatouille
  • Rosenkål
  • Rødbeder
  • Rødbeder, skiver (som syltede)
  • Rødkål 1
  • Rødkål 2
  • Rødkål 3
  • Savoykål i kvarte 1
  • Savoykål i kvarte 2
  • Savoykål i kvarte 3
  • Skalotteløg, hele, pillede 1
  • Skalotteløg, hele, pillede 2
  • Skorzonerrod
  • Spidskål, i kvarte 1
  • Spidskål, i kvarte 2
  • Spidskål, i kvarte 3
  • Spinat
  • Squash (zucchini) i 2 cm skiver
  • Svampe og champignon, stykker
  • Tomat, cherry
  • Tomat, skiver
  • Yams/maniok/cassava skrællet, uden kerne
  • Ærter 1
  • Ærter 2
  • Ærter 3

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Græskarsuppe 85°/2:00 med ristede kerner og bacon

Græskarsuppe tilberedt sous vide får en fin og ren græskarsmag. Den kan serveres kold eller varm, drysset med ristede og saltede græskarkerner og evt. ristede bacontern. Brug f.eks. Hokkaido med meget fast kød eller butternut-græskar med lidt blødere kød og mere sød smag. 4 personer (forret) 1.000 g græskar (f.eks. butternut) i 3×3 cm tern…

Jesper Mørk Hovgaard – Sejlbåd og sous vide-mad

Med sous vide kan man let servere god, lækker og nærende mad på en båd, selvom der er lidt plads og ikke meget udstyr. Jesper fortæller her om sine erfaringer med sous vide og madlavning på båden. Jesper Mørk Hovgaard er 30 år og har haft en båd sammen med sin kone og nogle venner…

Rødbeder med perlespelt og gedeost

Tilbehør til kød eller en ret i sig selv. Retten er bedst kold og rødbeder, spelt og pinjekernene kan forberedes flere dage før, så det hele bare skal vendes sammen og smages til. Tilføj evt. lidt wasabi eller finthakket chili for at give en stærk kontrast. Eller vend finthakkede æblestykker i til sidst for at…

Tomatsalat

God til stegt kød sammen med sprødt brød eller pasta – eller som en lille ret til frokost eller forret. Til lam kan man tilføje oliven og feta. (Til denne denne ret bruges ikke sous vide.) 4 personer (tilbehør), giver ca. 500 g 450 g tomater i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades) 30 g…

Italiensk salat

Grøntsagerne i salaten er her suppleret med asparges og de er alle sous vide-tilberedte, så de får en perfekt konsistens og stor smag. Italiensk salat er godt tilbehør til skiver af kalvetunge, kogt skinke (eller skinkeculotte) eller hamburgerryg på rugbrød. 4-6 personer (tilbehør) 100 g grønne (evt. hvide) asparges 100 g ærter, sous vide-tilberedt 85°/0:20…