Squash (zucchini) 85°/0:30

Squash findes i flere farver, og det ser fint ud ved serveringen. De tilberedes og smager dog ens. Smagen er meget mild, men den har en let nøddesmag, der fremhæves ved sous vide-tilberedningen, der samtidig kan bevare et lille bid, når det gøres på denne måde.

4 personer (frokostret eller tilbehør til æg eller fjerkræ)

  • 300 g squash
  • 20 g olie (eller smør)
  • 3 g salt
  • Evt. 10 g citron/limesaft
  1. Skær i 2 cm tykke skiver eller tern.
  2. Kom salt og olie/smør i vakuumposen (tryk smørret ud så det fordeles på posens sider) og fordel skiverne, så de kan ligge i eet lag. Brug evt. flere poser.
  3. Vakuumer ved maksimalt vakuum.
  4. Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/0:30)
  5. Køl ned hvis de skal serveres kolde eller gemmes (se cook-chill herunder)
  6. Varm servering: Hæld væden fra (kog den evt. ind og hæld den over) og læg på et varmt serveringsfad og server straks.

Cook-chill: Forbered i forvejen?

Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
  2. Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

Passer godt til

Sauce
Ketchup
Mayonnaise
Vinaigrette

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *