Guacamole

Guacamole er en frisk og evt. stærk dip til chips, tortillas – eller flæskesvær! Er også fin til hvid fisk som torsk, men her skal man nok udelade hvidløg og chili for ikke at overdøve den sarte fiskesmag. Guacamolen kan vakuumeres og gemmes flere dage.

8 personer som dip (4 personer som tilbehør), giver 200 g

  • 125 g (1 stk.) avocado
  • 15 g forårsløg
  • 40 g (½ middelstor) tomat uden saft og kerner
  • ¼ fed hvidløg
  • 2 g (½ lille) chili, ikke for stærk
  • 5 g (halvt lille bundt) koriander
  • 8 g saft af (¼) lime
  1. Skær hvidløget superfint og skær alt i 3×3 mm tern.
  2. Mos avocadokødet i en stor skål
    og bland resten i. Smag til med
    salt, peber og limesaft.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FiskTorsk252193
GrisFlæskesvær13473
OkseInside skirt 43
OkseOutside skirt 51

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *