Lakse-tarteletter

Tarteletter med laks og asparges er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en mild sovs (der her er sous vide-tilberedt hollandaise) med fyld i små stykker. Her i en udgave med sous vide-tilberedt laks og asparges, så konsistens og saftighed bevares. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og blot lunes lige før serveringen.

Man kan servere en let, frisk grøn salat til som modspil til det fede fyld.

4 personer (forret eller frokostret), 12 tarteletter med ca. 55 g fyld hver

  1. Tilbered laks, asparges og hollandaise.
  2. Hvis det tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    • Lad maden blive i posen (glasset) og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
    • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand 10-15 min for at lune maden. Hollandaisen skal lunes i 30 min og omrystes jævnligt.
  3. Skær aspargesene i 2 cm stykker.
  4. Varm tarteletterne med bunden opad i ovnen (5-6 min ved 200°).
  5. Pisk hollandaisen igennem, og bland asparges og citronskal i, og derefter forsigtigt laksestykkerne i (de skal ikke moses)
  6. Fordel fyldet i tarteletterne, pynt med dild og server med det samme (de bliver hurtigt bløde).

ANDRE SERVERINGSFORSLAG (fyld i tarteletterne)

Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *