Tomatsalsa

Tomatsalsaen giver et syrligt/friskt modspil til grøntsager som majskolber, til fisk eller til rødt kød. Den er nem at lave, men skal helst laves lige før man spiser den.

8 personer som dip (4 personer som tilbehør), giver 400 g

  • 250 g tomater i 1 cm tern
  • 50 g rødløg i 5 mm tern
  • 50 g bladselleri i 5 mm tern
  • 100 g rød peber i 1 cm tern
  • Evt. 15 g finthakket chilli
  • 20 g finthakket koriander (eller evt. purløg)
  • Dressing
    • 30 g olivenolie
    • 10 g rødvinseddike
  • Salt og peber
  1. Saml tomatstykkerne som en bold mellem håndfladerne, og pres saften ud og smid den væk.
  2. Pisk dressingen sammen og vend grøntsagerne i.
  3. Smag til med salt og peber.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FiskHavbars262160
FjerkræGåselår140
FjerkræKyllingevinge148
GrøntMajskolbe300232
LamLammehalskam165106
OkseBrontosaurus steak 29
OkseOutside skirt 51

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *