Dildsaucen har en base af indkogt skalotteløg og hvidvin, hvor der er tilsat fløde og meget dild. Saucen er især god til fisk. 4 personer (tilbehør) 60 g finthakket skalotteløg 25 g ghee (eller evt. smør) 100 g Noilly Prat (eller hvidvin) 150 g piskefløde 10 g (3 spsk) finthakkede dildkviste (uden stængler) Sauter løgene…
Hjemmelavet mayonnaise smager fyldigere og rundere end købemayonnaise. Og den er meget let at lave. Mayonnaise bruges som creme eller dressing. Desuden er mayonnaise grundlaget for andre sauver som remoulade og aiöli. 4-8 personer, giver ca 300 g 2 æggeblommer (stuetemperatur!) 2,5 dl vindruekerneolie (stuetemperatur!). Brug ikke olivenolie – det smager for meget igennem 1-2…
Den er lidt mere besværlig end at åbne en tube – men det er også en helt anden smagsoplevelse. Den er friskere og lidt mere syrlig, og de små tern giver struktur og får den næsten til at være et grønt tilbehør. Den smager så godt at der spises mere end man ellers ville spise…