Kryddersmør

Kryddersmør er smør med krydderurter blandet i. Det er godt til grillmad, eller til sous vide-tilberedte grøntsager som gulerod, asparges, majs eller blomkål.

4-6 personer (tilbehør til kød, fisk og grøntsager)

  • 200 g koldt smør
  • Krydderurteblanding (en af dem)
    • 15 g ramsløgsblade, finthakket
    • 20 g purløg, finthakket
    • 30 g gremolata
Ramsløg
Purløg
Gremolata
  • Tag smørret ud på køkkenbordet 1/2-1 time så det bliver blødt (så blødt, at den kan mases med en ske, men ikke mere). Hvis det skal blødgøres hurtigt: 15 sek. (ikke mere!) i mikrobølgeovnen i en tildækket skål.
  • Rør den valgte krydderurteblanding i og rul til en rulle i bagepapir eller køkkenfilm.
  • Sæt på køl i et par timer eller mere.
  • Ved servering: Skær rullen i 1 cm tykke skiver, og læg dem på en kold tallerken.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
OkseBrontosaurus steak 29
OkseFilet, bøf34
OkseT-bone 9159
OkseTyndsteg, bøf8265
OkseTyndsteg, stykke9167
GrisSvinekotelet11280
FjerkræKalkuncuvette142
FiskSøtunge262192
GrøntPorre338235
GrøntSelleri328238

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *