Mormordressing

En mormordressing er en flødedressing justeret med citron og sukker. Citronen får fløden til at tykne som en sauce, så den bedre hænger på salaten, f.eks. en “mormorsalat” kun med blade af hovedsalat.

6 personer (dressing), giver ca 130 g

  • 100 g piskefløde
  • 10 g flormelis (eller sukker, men det vil knase da det vanskeligt opløses i den kolde fløde)
  • 20 g citronsaft
  1. Bland ingredienserne og lad dem stå på køkkenbordet tildækket i 10-15 minutter uden at røre mere i den.
  2. Rør dressingen sammen, den vil være tyknet nu.
  3. Smag til med salt og peber.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FjerkræVagtelbryst209153
GrisPorchetta 13287
GrisRullepølse13692
GrøntMajroe338231
LamLammetunge165116
OkseOksebov8827

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *