Svampesauce

Svampesauce er her med sous vide-tilberedte svampe, der giver saucen et fint bid og en dyb umamismag. Hvis man kommer lidt tørrede svampe i giver det en ekstra stor smag.

Svampesaucen er også fantastisk sammen med pasta (brug så hele portionen af de sous vide-tilberedte svampe), og har så meget smagsfylde, at man kan undvære kød.

4 personer (tilbehør), giver ca. 500 g

  1. Opvarm fonden sammen med evt. tørrede svampe og kog igennem i 10-15 minutter.
  2. Tilsæt væden fra de sous vide-tilberedte svampe og kog igennem i 2-3 minutter.
  3. Fjern evt. timiankviste, skær de sous vide-tilberedte svampe i mindre stykker hvis nødvendigt – og tilsæt dem sammen med piskefløden.
  4. Lad det koge ind til passende konsistens under omrøring.
  5. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.

Denne opskrift er en del af sauceguiden, hvor du kan finde opskrifter på mere end 50 kolde og varme saucer – og forslag til, hvad de passer til.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
OkseBall tip3226
OkseFilet, stykke8935
OkseHøjrebssteg8942
LamLammenyre165112
VildtBov170118
VildtDyrekølle, muskel174119
VildtKrondyrkølle, muskel174119
VildtRensdyrkølle, muskel174119
VildtRådyrkølle, muskel174119
VildtDådyrkølle, muskel174122
VildtVildsvinefilet179128
FjerkræKyllingebryst200145

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.