Tunsauce

Tunsaucen er en kold sauce eller creme, der er fed og syrlig og passer godt til tyndskåret kød, der i sig selv måske er lidt tørt. Den traditionelle sammensætning er Vitello Tonnato (med kalveinderlår), men det er også godt til lignende stykker af gris, lam eller kalkun.

4 personer (tilbehør)

  • 75 g mayonnaise
  • 2 g (1/2 fed) finthakket hvidløg
  • 2 g Dijonsennep
  • 10 g citronsaft (ca. ½ citron)
  • 50 g tun (i olie) eller makrelfilet (tilberedt 46°/0:25)
  • 10 g kapers
  1. Rør mayonnaise sammen med citronsaft, sennep og hvidløg og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft og sennep. Skal være stærk og ret tyktflydende.
  2. Udvand kapersene og blend med tun (makrel) og mayonnaise.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FjerkræKalkuncuvette142
GrisNakkefilet12485
OkseRoastbeef8831
OkseTunge9161

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *