Agurkecreme

En mildere udgave af tzatziki med lidt mindre hvidløg og uden olivenolie. Frisk
creme til lam og et godt modspil til fede kødstykker af gris.

4 personer (tilbehør til kød, fisk og grøntsager)

  • 200 g (1 stk.) agurk, flækket og udkernet
  • 10 g Maldonsalt
  • 130 g græsk yoghurt 10 %
  • 6 g saft af (ca. ½) citron
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 g frisk mynte, finthakket
  • Riv agurken og lad det trække med salt ca. 15-30 min.
  • Udvand og dup tør.
  • Vend resten i og smag til .

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
OkseTeres major7059
GrisIberico pluma9677
LamLammebov146102
LamLammebryst/slag165104
LamLammeculotte150105
LamLammekølle, udbenet155110
LamLammemørbrad111
LamLammeryg158113
LamLammeskank162115
FiskGedde159
GrøntFennikel336219
GrøntGlaskål337221

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *