Kaninlår har konsistens og smag i stil med kyllingelår, men de har mere karakter og smag. Det er godt at skære dem på tværs af fibrene (dvs. man skærer dem for på langs af benet).
4 personer
- 3-5 kaninlår, ialt á ca. 800 g
- 6 g (1 tsk) salt
- Salt lårene (0,8 % af kødvægten anbefales) – eller letspræng dem i 1,5 % salt/sukkerlage i 1 døgn (side 398) så kødet bliver mere saftigt og mørt.
- Læg i vakuumpose så de ligger i eet lag vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 70°/3:00)
- Gem evt. kødet på køl (Se: Cook-chill længere nede).
- Dup lårene helt tørre.
- Grill dem ved direkte varme efter at have penslet dem med olie, eller brun dem på en varm pande i klaret smør/ghee i 1 min (ikke mere) på hver side.
Cook-chill: Forbered i forvejen?
Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
- Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
FORSLAG TIL TILBEHØR
- Ratatouille
- Gulerødder tilberedt sous vide
- Majskolber tilberedt sous vide
- Asparges tilberedt sous vide
- Kartofler tilberedt sous vide
- Spidskålssalat med æbler og nødder/bacon
ANDRE SERVERINGSFORSLAG
- med svampe (side 243), båndpasta og majs (side 232)
- med bulgursalat med små tomater og agurketern
- med fennikel (side 219), ristede mandler og flødesauce
- med couscous, abrikoser (side 248) og ristede mandler
- med ristede kvarte spidskål med bacontern
- med champignon, makaroni og flødesauce med sennep
- med sprøde kartoffelbåde og spinat (side 240)
Passer godt til
Sauce | saucealias | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|
Flødesauce | Flødesovs | 126 |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.
Hej
Er det mon ville kaniner eller tamme kaniner du her har tilberedt?
I øvrigt tusind tak for en fantastisk bog (sous vide 2.0) som jeg meget begejstret anbefaler til andre.
Vh Rasmus
Hej Rasmus, jeg tror det er tamme kaniner fordi de er købt i detailhandlen.
Og tak for de rosende ord!!
Mange hilsner Karsten