Kød

Her er opskrifter til okse, kalv, gris og lam – men også til vildt og fjerkræ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jomfruhummer 54°/0:20 med peberfrugtpure

Jomfruhummer med peberfrugtpure, stegte grønne tomater, julesalat er en ret, hvor enkle elementer komplementerer den rene søde jomfruhummersmag uden at overdøve. Perfekt til en gang tapas eller som forret til et middagsselskab. Kan nydes med en fyldig fed hvidvin. 4 personer (forret) Opskrift: Mikkel Thomsen, Miele Aktiv køkken (se Mikkel anrette en tallerken trin-for-trin her)…

Rødbeder med perlespelt og gedeost

Tilbehør til kød eller en ret i sig selv. Retten er bedst kold og rødbeder, spelt og pinjekernene kan forberedes flere dage før, så det hele bare skal vendes sammen og smages til. Tilføj evt. lidt wasabi eller finthakket chili for at give en stærk kontrast. Eller vend finthakkede æblestykker i til sidst for at…

Tortilla med kylling, guacamole og ratatouille

En frisk, lækker og mættende ret, der kan spises med fingrene til en afslappet frokost i det fri. Det meste kan forberedes i forvejen hjemmefra, så det er nemt og hurtigt at færdiggøre. 4 personer, 2 wraps per person (3 hvis de er meget sultne) Opskrift: Jesper Mørk Hovgaard. Se Jesper lave retten på sin…

Rabarber/gulerodssaft

Rabarberens syre og friskhed går godt sammen med gulerodens sødme – her sous vide-tilberedt for at give ekstra smag og fylde. Efter sous vide-tilberedning trækkes saften ud i en saftcentrifuge (eller blendes og sies). En god måde at bruge rabarber sidst på sæsonen, hvor de kan være lidt seje og trevlede. Saftens farve afhænger især…

Fjæsing 48°/0:10

Fjæsing har giftpigge på ryg og gællelåg, men de er fjernet, når man køber fileter. Kødet er magert med fin smag af skaldyr, og skindet kan steges sprødt (selvom fileten gerne vil krumme sig ved bruning). Kødet er kridhvidt og tilstrækkeligt fast til, at fisken kan opdeles efter tilberedning. 4 personer 600 g fjæsingefileter 5…