Kartofler, nye 85°/1:00 med ærter og dild

Sommerens nye kartofler skal have lidt mindre tid end vinterudgaverne, og til den milde smag passer ærter og dild godt. Hvis man ikke kan få de nye kartofler, så prøv de “nye” fra Afrika eller Sydeuropa og giv dem 1:30.

 4 personer som tilbehør

  • 600 g nye kartofler
  • 25 g smør
  • 6 g (1 stor tsk) salt
  • 125 g ærter
  • 1 kvist dild
  1. Skræl kartoflerne hvis kartoflerne ikke er nye (vinterskrællen er tyk og bliver ikke mør i sous vide).
  2. Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over. Kom evt. krydderurter ved.
  3. Tilberedes efter smag (her er brugt 85°/1:00, andre tid/temperaturer side 292).
  4. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    • Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
    • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.
  5. Bælg ærterne (frosne ærter overhældes med kogende vand og står i 1 min.).
  6. Skyl, tør og pluk dilden.
  7. Hæld kartoflerne inkl. væden i en skål og bland med ærterne.

Passer godt til

Sauce
Bearnaise
Mayonnaise
Mornaysauce
Pesto
Vinaigrette

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.