Peberrodssauce er en bechamelsauce hvor der er rørt revet peberrod i lige før serveringen. Saucen må ikke koge efter peberroden er tilsat, for så forsvinder smag og styrke.
4 personer (tilbehør)
- 25 g smør (evt. klaret smør)
- 25 g (2 spsk) hvedemel
- 500 g mælk
- 50 g revet peberrod
- 25 g revet peberrod til at servere ved siden af
- Smelt smørret i en gryde ved god/mellem varme til det er smeltet, men IKKE brunet (det vil misfarve saucen og give den en forkert smag).
- Pisk melet i lidt ad gangen så smørret opsuges. Bag smørbollen igennem et par minutter ved god/mellem varme (den må heller ikke brune).
- Opvarm mælken i en anden gryde.
- Pisk 1/4 af smørbollen ud i mælken. Pisk til det er helt rørt ud. Tilsæt yderligere 1/4 smørbolle ad gangen og rør ud – indtil konsistensen er passende tyk.
- Lad sovsen simre i 10 minutter under jævnlig omrøring så den ikke brænder på indtil den har ønsket konsistens.
- Sluk og rør de 50 g revet peberrod i.
- Smag til med salt og (hvid) peber.
Server de 25 g revet peberrod i en lille skål ved siden af, så man selv kan supplere hvis man vil have en stærkere sauce.
Opskriften findes i sauceguiden, hvor du også kan se opskrifter på mere end 50 andre saucer – og se hvad de passer til.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Brosme | 156 | |
Fisk | Kulmule | 236 | 170 |
Fisk | Rødfisk | 248 | 182 |
Fisk | Sild | 262 | 188 |
Fjerkræ | Kyllingebryst | 200 | 145 |
Gris | Hamburgerryg | 139 | 74 |
Gris | Nakkefilet | 124 | 85 |
Gris | Nakkekotelet | 140 | 86 |
Gris | Svinefilet | 71 | |
Lam | Lammebryst/slag | 165 | 104 |
Okse | Kalvetunge | 91 | 61 |
Okse | Spidsbryst | 66 | 58 |
Okse | Tykkam | 76 | 63 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.