Smørsauce

En smørsauce er hurtig at lave: Det er mest smør, men den har en bund af indkogt løg og citronsaft som giver et frisk/syrligt modspil, og passer godt til lyse fisk eller grøntsager.

4 personer (giver ca. 200 g)

  • 120 g hakkede skalotteløg
  • 10 g (1 spsk) citronsaft
  • 200 g hvidvin
  • 10 peberkorn
  • 200 g koldt smør i tern
  1. Kom alt undtagen smør i en lille gryde og kog det ind ved god varme til der næsten ikke er væske tilbage.
  2. Si væsken over i en anden gryde, og pres mest muligt væde ud af løgene.
  3. Sæt gryden over svag varme og pisk smørret i lidt ad gangen til saucen er cremet. Saucen må ikke koge, så skiller den.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Hæld saucen i en varm serveringsskål eller direkte på tallerkenerne.

Saucen stivner når den bliver kold (den består mest af smør), men kan lunes igen ved svag varme før ny servering.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
OkseKalvetunge9161
GrisSkinkeculotte13970
VildtHarelår178123
VildtKaninryg178127
FjerkræGåsebryst209139
FiskGedde159
FiskLaks, helt stykke262171
FiskLaks, portionsstykke240173
FiskMakrel262176
FiskRokkevinge262180
FiskRødspætte259183
FiskSankt Petersfisk186
FiskSkrubbe189
FiskSøtunge262192
GrøntKål296229
GrøntPorre338235
GrøntSpinat329240

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *