Skinkeculotte 58°/5:00

Skinkeculotte skæres af yderlåret, og er en overset udskæring fra grisen.

Det magre og reelle kød skal tilberedes nænsomt for ikke at blive tørt, men bliver saftigt og mørt med denne tilberedning i sous vide.

Culotten bliver ekstra saftig, hvis den først får en let sprængning i en 2 % salt/sukkerlage.

4 personer

  • 1 skinkeculotte på 750 g (6 cm høj)
  • 6 g (1 stor tsk) salt
  1. Fordel saltet på kødet.
  2. Rids evt. fedtsiden vinkelret på kødfibrene (ses bedst på kødsiden) – så er det lettere at udskære korrekt efter ridserne til sidst.
  3. Kom kødet i en pose og vakuumer ved middel vakuum.
  4. Tilbered som ønsket (her er brugt 58°/5:00).
  5. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen
    1. Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
    2. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.
  6. Åbn posen og læg kødet på køkkenrulle, og dup det HELT tørt på begge sider
  7. Opvarm (klaret) smør på en pande til 180°.
  8. Svits kødet på begge sider fedtsiden i 2 min, og derefter 1 min på kødsiden.
  9. Skær i 1 cm tykke skiver på tværs af kødfibrene (langs evt. ridser på fedtsiden), anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.

Prøv noget nyt – og få flere 👍 succeser på tallerkenen: Denne opskrift er en af de 60 opskrifter som blev endnu bedre end jeg forventede i min nye Sous vide-håndbogen. En fantastisk kombination af råvarer og sous vide som jeg i bogen mærkede med “Overraskende godt”.

Jeg har lavet en liste med de 60 eksempler (og opskrifter på mange af dem) her, så du nemt kan finde frem til dem – og forhåbentlig finde noget, som du IKKE har prøvet før. Jeg garanterer, at det bliver godt!

FORSLAG TIL TILBEHØR

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Nye kartofler og tomatsalat.
  • Grillede majs- og squash-stykker med tomatsauce og agurke/dild-sauce.
  • Bagte kartofler plus stor grøn salat.
  • Salat af jordskokkeskiver (kogt 5 min.) og avocado i olie/eddike med rosa peber og meget purløg.
  • Salat af hjerte- og julesalat med granatæblekerner og blåskimmelost.

Passer godt til

Sauce
Italiensk salat
Smørsauce
Vinaigrette

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *