Rodfrugttern 85°/2:00

Godt til rødt kød som oksemørbrad eller lammeculotte. Kan moses eller bruges direkte som tern.

4 personer (tilbehør)

  • 150 g gulerødder i 1-2 cm tern
  • 150 g persillerod i 1-2 cm tern
  • 150 g kartofler i 1-2 cm tern
  • 150 g knoldselleri i 1-2 cm tern
  • 2 g (½ tsk) salt
  • 75 g smør
  1. Bland alle delene godt.
  2. Fordel i poser, så laget ikke bliver mere end 2 cm tykt.
  3. Pak ved maksimalt tryk.
  4. Tilbered 85°/2:00.
  5. Evt.: Hæld indholdet i en skål og mos med en kartoffelmoser eller ved at støde med et håndpiskeris – brug IKKE blender, da det så bliver til klister.
  6. Varm igennem i gryde.
  7. Smag til.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.