Fisk bundside

Alle opskrifter stammer fra bogen “Sous vide 2.0”. Her findes disse opskrifter der kan bruges til fisk:

Sous vide 2.0
  • Havtaske, hale
  • Rødfisk, filet
  • Rødspætte
  • Torsk
  • Torskerogn
  • Tun

På side 262-264 i bogen “Sous vide 2.0” findes listen over 54 gennemprøvede sous vide tider og temperaturer for fisk. Det forventede resultat for hver tilberedning er beskrevet.

  • Dorade, filet
  • Fjæsing, filet
  • Havbars, filet
  • Havtaske, hale 1
  • Havtaske, hale 2
  • Havtaske, hale 3
  • Havtaske, kæber
  • Hellefisk, filet 1
  • Hellefisk, filet 2
  • Hellefisk, filet 3
  • Helleflynder, filet
  • Hornfisk, filet
  • Kuller 1
  • Kuller 2
  • Kuller 3
  • Kulmule 1
  • Kulmule 2
  • Kulmule 3
  • Lakseside 1
  • Lakseside 2
  • Lakseside 3
  • Laksestykke 1
  • Laksestykke 2
  • Laksestykke 3
  • Lakseørred (frossen)
  • Makrel, filet
  • Multe, filet
  • Pighvar, filet
  • Rokkevinge, filet rullet eller lagt dobbelt
  • Rødfisk, filet 1
  • Rødfisk, filet 2
  • Rødfisk, filet 3
  • Rødfisk, filet 4
  • Rødspætte, filet 1
  • Rødspætte, filet 2
  • Rødspætte, filet 3
  • Rødtunge, filet
  • Sandart , filet
  • Sej, filet
  • Sild, filet
  • Stenbider, filet
  • Søtunge, filet
  • Søtunge, hel og flået
  • Torsk 1
  • Torsk 2
  • Torsk 3
  • Torsk 4
  • Torskerogn, pakket i køkkenfilm 1
  • Torskerogn, pakket i køkkenfilm 2
  • Tun 1
  • Tun 2
  • Tun 3
  • Tun 4
  • Ørred, filet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Asparges (hvide) med spinat, røget laks og hollandaise

Asparges er en grøntsag, der har sæson i forsommeren (fås importeret hele året). Den grønne har fået lys, mens den hvide har været beskyttet af jord, der løbende skal tilføres for at dække den (bl.a. derfor er den dyrere end den grønne). Hovederne skal være friske og spændstige, kroppen hvid, og enderne må ikke være…

Laksesalat-tarteletter

Tarteletter med laks er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en blanding af fyld og en mild sovs. Her i en lidt friskere udgave med en salat af sous vide-tilberedt laks sammen med tomat, fennikel, forårsløg, kapers og corniconer. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og kommes i den lunede tartelet…

Torske-tarteletter

Tarteletter med torsk og spinat er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en mild sovs (der her er sous vide-tilberedt hollandaise) med fyld i små stykker. Her i en udgave med sous vide-tilberedt torsk og spinat, så konsistens og saftighed bevares. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og blot lunes lige…

Lakse-tarteletter

Tarteletter med laks og asparges er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en mild sovs (der her er sous vide-tilberedt hollandaise) med fyld i små stykker. Her i en udgave med sous vide-tilberedt laks og asparges, så konsistens og saftighed bevares. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og blot lunes lige…

Torskeryg med rødbede og peberrodscreme 48°/0:45

Torsk er en mildt smagende og meget mager fisk, der bliver virkelig god ved den skånsomme sous vide-tilberedning. Torskeryggen (engelsk: loin) regnes som den bedste del. Torskekød skal være glasklart og fast, og musklerne må ikke falde fra hinanden, hvis stykket bøjes. Her er der brugt portionsstykker af ryg (uden skind og ben) på 100…