Frugt

Sous vide kan tilberede frugter så de får en dyb smag og sødme, og netop det perfekte bid som man vil have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ananas 60°/2:00

Ananas får en mere intens, sød smag og en smule blødhed – men stadig med et godt bid. Den behøver ikke ekstra sukker. Ananas har sæson i juni til september, og er en god dessertfrugt (eller på morgenmaden) med bid og en frisk-syrlig smag.  4 personer som dessert 400 g helt moden ananas Skræl ananasen…

Brombærsyltetøj 58°/1:00

Brombær bliver på denne måde runde og søde i smagen, og har stadig struktur med en afrundet kant og de bliver ikke så bitre som ved kogning. Sødmen i bærrene kan være meget forskellig afhængigt af sort og især modenhed – de perfekt modne bør, der akkurat giver en smule efter, er næsten søde nok…

Stikkelsbærkompot 85°/0:15

Stikkelsbærkompot er et friskt/syrligt modspil til sommerens retter, f.eks. med kylling eller kalv. Kompotten bliver ikke så bitter som ved kogning. Er også god som dessert med vaniljecreme eller på morgenmaden. 4 personer som tilbehør 200 g stikkelsbær 50 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning) Nip evt….

Rabarbertærte med jordbær og vaniljecreme 60°/1:00

Når man tilbereder rabarber sous vide på denne måde, er de møre, men stadig med lidt bid – og farve og smag er ekstraordinær. Her blandet med friske jordbær og en blød og frisk vaniljecreme til en rigtig sommerdessert. Her er frugt og creme fyldt i en mørdejstærte, men kan også spises uden kagen (se…

Vandmelon med yuzu og salt (kammervakuum)

Denne opskrift kræver en kammervakuummaskine for at tilberede melonen med den hårde vakuumering, der trækker yuzu-saften ind i melonkødet, og gør melonkødet mørkt og fast. Yuzu er en japansk/kinesisk citrusfrugt, der både har en dyb sødme og en syrlig bitterhed. Man kan finde yuzu hos asiatiske købmænd, eller man kan bruge dobbelt mængde lime eller…