Gulerødder (sous vide og grill)

Tilberedt sous vide bliver gulerødderne netop møre med et lille bid, en fin sødme og stor smag af gulerødder.

Gulerod kendes især i den orange udgave, men findes også i gul, hvid og lilla (de smager ens). Den er rig på A-vitamin, der er fedtopløseligt, så den kan med fordel tilberedes med lidt fedtstof (smør).

Den afsluttende, korte tur på grillen tilfører lidt røg og brændte bidder til smagen.

4 personer (tilbehør)

  • 300 g gulerødder (gerne i forskellige farver), skrællede (og meget tykke gulerødder flækkede)
  • 1 g (1/4 tsk) salt
  • 30 g blødt smør
  • Evt. reven skræl af en appelsin
  1. Sous vide-forbered
    1. Fordel salt og smør i vakuumposen (tryk smørret ud så det fordeles på posens sider) og læg gulerødderne i og vakuumer. Hvis der er lilla gulerødder, skal de pakkes i en separat pose, ellers vil de misfarve de andre.
    2. Sous vide-tilbered gulerødderne ved 85° i 1 time.
    3. Gem evt. maden på køl (Se: Cook-chill længere nede).
    4. Hæld væsken i posen fra. Tør gulerødderne og vend dem i lidt olie (og evt. reven appelsinskal).
  2. Grill
    1. Tænd for grillen til max (låget på). Vent 10 min så grillen er gennemvarm.
    2. Læg gulerødderne på (evt. på en grillbakke) og grill dem indtil de netop har fået lidt farve, i alt ca. 4-5 min. Drej dem undervejs, så de får farve på alle sider.
  3. Server
    1. Drys med lidt flagesalt.

Cook-chill: Forbered i forvejen?

Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
  2. Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Som forret med en frisk creme af skyr, mayonnaise og purløg eller dild.

Passer godt til

Sauce
Aïoli
Mayonnaise
Velouté-sauce
Vinaigrette

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *