Vandmelon/feta-salat (kammervakuum)

Denne opskrift kræver en kammervakuummaskine for at tilberede rødløgs-relish og melon med den hårde vakuumering.

4 personer (tilbehør)

  • 75 g rødløg i meget tynde skiver 20 g (2 spsk) æbleeddike
  • 10 g (1 spsk) akaciehonning
  • 10 g (1 spsk) olivenolie
  • 350 g vandmelon (ca. 500 g med skal) i 2 cm skiver (skallen skal være på)
  • 80 g hjertesalat (evt. iceberg) i grove stykker
  • 25 g rucola
  • 100 g feta smuldret i 2 cm stykker
  • 50 g solsikke- eller pinjekerner, ristede
  1. Rør eddike, honning og olie sammen.
  2. Pak løgskiver og olie/eddike-dressing ved maksimalt tryk i en pose.
  3. Pak melonskiverne i ét lag ved maksimalt tryk i en eller flere (andre) poser.
  4. Skær skallen af melonskiverne, og del kødet i 2×2 cm tern.
  5. Bland alle ingredienserne og smag til.
  6. Drys evt. med ekstra solsikke- eller pinjekerner.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

2 Comments Tilføj dine

  1. Niels Schjoldan Holm siger:

    Mht melonen. Ville det ikke være nemmere blot at lægge den i et lille fad og aktivere matineringsfunktionen på kammervacuummaskinen. Så kunne man også tage skallen af først

    1. Hej Niels
      God ide, det kan man sagtens!
      Mange hilsner
      Karsten

Skriv et svar til Niels Schjoldan Holm Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *