Vandmelon/feta-salat (kammervakuum)

Denne opskrift kræver en kammervakuummaskine for at tilberede rødløgs-relish og melon med den hårde vakuumering.

4 personer (tilbehør)

  • 75 g rødløg i meget tynde skiver 20 g (2 spsk) æbleeddike
  • 10 g (1 spsk) akaciehonning
  • 10 g (1 spsk) olivenolie
  • 350 g vandmelon (ca. 500 g med skal) i 2 cm skiver (skallen skal være på)
  • 80 g hjertesalat (evt. iceberg) i grove stykker
  • 25 g rucola
  • 100 g feta smuldret i 2 cm stykker
  • 50 g solsikke- eller pinjekerner, ristede
  1. Rør eddike, honning og olie sammen.
  2. Pak løgskiver og olie/eddike-dressing ved maksimalt tryk i en pose.
  3. Pak melonskiverne i ét lag ved maksimalt tryk i en eller flere (andre) poser.
  4. Skær skallen af melonskiverne, og del kødet i 2×2 cm tern.
  5. Bland alle ingredienserne og smag til.
  6. Drys evt. med ekstra solsikke- eller pinjekerner.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

2 Comments Add yours

  1. Niels Schjoldan Holm says:

    Mht melonen. Ville det ikke være nemmere blot at lægge den i et lille fad og aktivere matineringsfunktionen på kammervacuummaskinen. Så kunne man også tage skallen af først

    1. Hej Niels
      God ide, det kan man sagtens!
      Mange hilsner
      Karsten

Leave a Reply to Niels Schjoldan Holm Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *