Arbejdsplan (julemiddag med and)

Julemaden kan laves i høj kvalitet – nogle gange højere end ellers – med sous vide. Det meste kan forberedes i ugen op til jul så der kun er færdiggørelse tilbage til juleaften. Denne plan er med and – her er den tilsvarende plan for julemiddag med flæskesteg

Se opskrifterne nederst på siden. Og se min gennemgang af planen på video.

Arbejdet FØR juleaften (ca. 2 timers arbejde)

5-6 dage før (15 mins arbejde)

4 dage før (15 mins arbejde)

3 dage før (15 mins arbejde)

2 dage før (15 mins arbejde)

1 dag før (45 mins arbejde)

JULEAFTEN (1 times arbejde)

Juleaftens dag (1,5 time før spisetid)

  • Lav evt. bagte æbler (ekstra).
  • Varm kød og grønt i poserne i et stort fad med varmt vand fra hanen (eller 55° i sous vide).
  • Færdiggør risalamande.
  • Sæt evt. ovn på 50° til at varme fade og skåle.

En halv time før spisetid

  • Tag andelår og andebryster ud af posernr og dup dem helt tørre..
  • Sæt julesovsen til (langsom) opvarmning i en gryde. Suppler med kødsaft fra poserne. Smag til.
  • Forvarm fade og skåle til servering.
  • Brun andebryst og andelår i andefedt (eller klaret smør/ghee eller evt. smør) ved høj varme.
  • Brun kartoflerne.
  • Kog evt. rødkålssaft lidt ind.
  • Skær andebrysterne ud.
  • Læg maden i varme fade og skåle og server.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.