Whiskysauce

Whiskysauce findes i mange varianter, men denne er god, enkel og traditionel: Whisky der er brændt af så spritten er væk, og tilsat fond og fløde.

Du kan også se min opskrift på Whiskysauce á la Jensen, hvor der er tomatkoncentrat og lidt rosmarin i stedet for sennep og løg.

4 personer (tilbehør), giver ca. 400 g

  • 75 g meget finthakket skalotteløg
  • 35 g smør
  • 75 g whisky
  • 150 g fond, f.eks. hønsefond
  • 175 g piskefløde
  • 35 g Dijonsennep
  1. Smelt smørret og sauter løgene 3-4 minutter ved mellemvarme, til løgene bliver bløde og tager lidt farve (de må ikke branke).
  2. Skru lidt ned for varmen, sluk emhætten, hæld whisky i og tænd ild i det.
  3. Tilsæt fond, sennep og piskefløde og kog ind under omrøring til passende konsistens ved ret kraftig varme (5-10 min.).
  4. Smag til med salt, peber og evt. honning.
  5. Sigt evt. løgstumperne fra hvis du ønsker en mindre rustik sauce.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
OkseBall tip29
OkseBall tip29
OkseBrontosaurus steak 29
OkseBrontosaurus steak 29
OkseCôte de boeuf 8831
OkseCôte de boeuf 8831
OkseRoastbeef8831
OkseRoastbeef8831
OkseKalveculotte 3632
OkseKalveculotte 3632
OkseOkseculotte 3632
OkseOkseculotte 3632
OkseFilet, bøf34
OkseFilet, bøf34
OkseFlat iron 4238
OkseFlat iron 4238
OkseKappe/slips44
OkseKappe/slips44
OkseNyretapper5850
OkseNyretapper5850
OkseOutside skirt 51
OkseOutside skirt 51
OkseRibeye-bøf6253
OkseRibeye-bøf6253
OkseT-bone 9159
OkseT-bone 9159
OkseTeres major7059
OkseTeres major7059
OkseTyndsteg, bøf8265
OkseTyndsteg, bøf8265
GrisSvinekotelet11280

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.