Whiskysauce á la Jensen

Whiskysauce i udgaven fra Jensens bøfhus smager også af tomat og er lidt sød/syrlig. I forhold til den traditionelle opskrift har jeg derfor erstattet løg og sennep med tomat og tilføjet soja, engelsk suace, rosmarin og ekstra fløde.

4 personer (tilbehør), giver ca. 400 g

  • 50 g smør
  • 50 g tomatkoncentrat
  • 10 g (1 spsk) sukker (endnu bedre bygmaltsirup, der tilfører lidt øl-smag)
  • 10 g (1 spsk) soja
  • 1 g (1 spsk) rosmarinblade
  • 50 g whisky
  • 10 g (1 spsk) engelsk sauce
  • 100 g fond, f.eks. hønsefond
  • 200 g piskefløde
  1. Smelt smørret og brun tomatkoncentrat, sukker og rosmarinblade 2-3 minutter ved mellemvarme til det tager lidt farve (de må ikke branke).
  2. Skru lidt ned, sluk emhætten, hæld whisky i og tænd ild i det.
  3. Tilsæt fond, engelsk sauce og piskefløde og kog ind under omrøring til passende konsistens ved ret kraftig varme (5-10 min.)
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Sigt evt. rosmarinbladene fra inden servering.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
GrisSvinekotelet11280
OkseBall tip29
OkseBrontosaurus steak 29
OkseCôte de boeuf 8831
OkseFilet, bøf34
OkseFlat iron 4238
OkseKalveculotte 3632
OkseKappe/slips44
OkseNyretapper5850
OkseOutside skirt 51
OkseRibeye-bøf6253
OkseRoastbeef8831
OkseT-bone 9159
OkseTeres major7059
OkseTyndsteg, bøf8265

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.