Menuen for nytårsmiddagen

Nytårsmiddagen kan laves i høj kvalitet – nogle gange højere end ellers – med sous vide. Det meste kan forberedes i ugen op til nytårsaften så der kun er færdiggørelse tilbage til nytårsaften.

Se alle opskrifterne nederst på siden.

Menuen kan f.eks. sammensættes af elementerne her:

Forret (en eller to af disse)

Hovedret (en af disse)

Dessert (en af disse)

Arbejdet FØR nytårsaften (ca. 3 timers arbejde)

2 dage før (1-2 timers arbejde)

  • Kammusling
    • Klargør, salt, pak og frys fisk/skaldyr.
  • Torsk
    • Klargør, salt, pak og frys torsken.
    • Tilbered rødbeder
  • Ribs/chokolade-iskage: Lav dag 1.
  • Blæksprutte
    • Tilbered blæksprutten og lav mayoen

1 dag før (1-2 timers arbejde)

  • Kammusling
    • Pak spinat
  • Torsk
    • Lav peberrodscreme
    • Pak hollandaise i glas (ikke tilberede)
  • Torskesalat
    • Tilbered torsken, køl ned og læg i køleskab.
  • Kød
    • Tilbered kødet, køl ned og læg i køleskab.
  • Rådyrryg (sauce)
    • Tilbered rødvinssauce, køl ned og sæt i køleskab.
  • Ribs/chokolade-iskage
    • Lav dag 2.
  • Crème brûlée
    • Tilbered, hæld i serveringsbeholdere og sæt på køl.

NYTÅRSAFTEN (1-2 timers arbejde)

1,5 time før spisetid

  • Kammusling
    • Tilbered hollandaise
    • Tilbered spinat
  • Torsk
    • (ingenting)
  • Torskesalat
    • Saml salaten
  • Blæksprutte
    • Gril/brun blæksprutten og skær den i stykker. Drys paprika over og server
  • Kød
    • Lun kødet i et fad med varmt hanevand.
    • Klargør grønt og dressing.
  • Lammeryg (grønt)
    • Klargør bønner, radiser, oliven og dressing.
  • Vindruer
    • Tilbered vindruer og køl ned.
    • Tilbered creme og køl ned.
  • Sæt evt. ovn på 50° til at varme fade og skåle.

En halv time før spisetid

  • Kammusling
    • Tilbered kammusling.
    • Varm hollandaise og spinat i poserne i badet med kammusling.
  • Torsk
    • Tilbered torsk.
    • Varm rødbeder i posen i badet med torsk.
  • Lammeryg
    • Blancher bønner og radiser.
    • Brun kødet, skær ud og anret.
  • Oksemørbrad/teres major
    • Tilbered bearnaise
    • Lav pommes frites færdigt
    • Brun kødet og skær ud. Læg på varmt fad
  • Rådyrryg
    • Svits svampene
    • Grill skorzonerrødder
    • Brun kødet, skær ud og anret.
  • Ribs/chokolade-iskage
    • Tag ud af fryser
    • Klargør pynt
  • Vindruer
    • Anret

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.