Chimichurri

Chimichurri er et stærkt og friskt grøntsagsdrys fra sydamerikanske lande som f.eks. Argentina. Det serveres der til grillede kødretter, men kan også bruges til kylling og (grillet) fisk. Grøntsagerne skal hakkes, blenderen vil give mos.

Det er også godt som dressing til at give en salat bid og styrke, eller i en gryderet.

6-8 personer (tilbehør), giver ca. 250 g

  • Olie/eddikedressing
    • 135 g olivenolie
    • 40 g rødvinseddike
  • Grønt og krydderier
    • 15 g (3-4 fed) finthakket hvidløg
    • 15 g (1-2) finthakket chili (evt. 1 tsk tørret chilli i stedet)
    • 25 g (1 lille håndfuld) finthakket, bredbladet persille
    • 1 g (1 tsk) oreganoblade
    • 4 g (1 tsk) maldonsalt
    • 1/2 g peber, friskkværnet
  1. Pisk olie og eddike sammen, det skal bare samles og må godt være lidt skilt.
  2. Tag halvdelen af chili og hvidløg fra og bland resten af det grønne og krydderierne i olie/eddiken.
  3. Smag til med mere hvidløg, chili, salt og peber efter smag.
  4. Lad det trække et par timer, hvis muligt (det kan holde sig et par dage på køl).

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FiskBrosme156
FiskKnurhane168
FiskKuller262169
FiskLaks, helt stykke262171
FiskLaks, portionsstykke240173
FiskStenbider191
FiskTorsk252193
FjerkræKalkunbryst196141
FjerkræKalkuncuvette142
FjerkræKylling, hel144
FjerkræKyllingebryst200145
FjerkræKyllingelår204147
FjerkræKyllingevinge148
GrisMedisterpølse14083
OkseBall tip3226
OkseBrontosaurus steak 29
OkseCôte de boeuf 8831
OkseFilet, bøf34
OkseFlap meat 4037
OkseFlat iron 4238
OkseInside skirt 43
OkseKalveculotte 3632
OkseKalvetunge9161
OkseKappe/slips44
OkseNyretapper5850
OkseOksekæbe8946
OkseOksemørbrad5449
OkseOutside skirt 51
OkseRibeye-bøf6253
OkseRibeye-steg9054
OkseT-bone 9159
OkseTeres major7059
OkseTværreb7462
OkseTyksteg7864
OkseTyndsteg, bøf8265
OkseTyndsteg, stykke9167

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *